Tarihçe

Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının kurucusu olduğu Fenerbahçe Üniversitesi 24 Kasım 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Kanun ile tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Lisans düzeyinde toplam 7 fakülte bünyesinde 31 bölümde ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 14 programda eğitim-öğretime devam edilmektedir. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde ise 10 yüksek lisans, 2 doktora programı bulunmaktadır.

Kurulduğu tarihten itibaren öğretim elemanı kadrosunu güçlendiren, İngilizce ön lisans ve lisans program sayısını arttıran, yabancı diller bölümünü yapılandırarak öğrencilerine hazırlık ve sonrası öğrenim yıllarında güçlü dil öğrenimi fırsatı sunan Fenerbahçe Üniversitesi süreli yayımlanan Sağlık, Sosyal, Spor Bilimleri ile Mimarlık ve Mühendislik alanlarındaki uluslararası bilimsel dergileri ile bilimsel çalışmalara yön vermektedir.

Fenerbahçe Üniversitesi dünya dillerine hâkim, inovatif ve yaratıcı düşünceye açık, bilimsel gelişime odaklanmış, sosyal ve akademik gelişimini tamamlamış bireyler yetiştirmek ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak hedefini benimsemiştir.

Uluslararasılaşma hedefiyle hareket eden Fenerbahçe Üniversitesi, uluslararası öğrencilere eğitim-öğretim fırsatı sunarken, çok kültürlülüğü ve çeşitliliği benimseyen bir öğrenme ortamı yaratarak uluslararası alanda saygın bir üniversite olma yolunda kararlılıkla yürümektedir. Bu bağlamda yabancı öğrenci ve öğretim elemanı sayısı her geçen gün artmaktadır.